Prajiturile Bunicilor

de Ancutsa in Prajituri, 2 Oct 2016 | 2293 vizualizari

 

Pentru ca ieri a fost ziua internationala a bunicilor, ne-am gandit sa-i rasfatam pe mama si pe tata, care au niste nepotei foarte frumosi si dulci, cu niste prajituri cu blat pufos de cacao, crema cu alune de padure, decorate cu bomboane colorate (pe post de floricele), dar pentru ca octombrie a venit cu zile calduroase, le-am servit si cu inghetata de vanilie. 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina;
  • 4 galbenusuri;
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 10 linguri de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 6 linguri de faina;
  • 1 plic praf de copt;
  • Pentru crema de alune:
  • 300 ml lapte;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 50 g unt;
  • 1 mana alune de padure;
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • Bomboane colorate si inghetata de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturile Bunicilor:

Blatul:

Se freaca margarina sau untul cu zaharul, se adauga, rand pe rand, galbenusurile si, treptat, laptele, faina putin cate putin, cacaoa, praful de copt amestecand bine.

Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 35 de minute, la foc mediu. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit.

Intre timp, ne ocupam de crema.

 

Crema de alune:

Se incalzeste laptele intr-un ibric, cat sa fie fierbinte, nu trebuie sa fiarba. Separat, se amesteca intr-o craticioara, cu un tel, galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina, apoi se toarna peste ele in fir subire laptele incalzit si se omogenizeaza. Se pune amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa (cand incepe sa faca acele balonase ca la ciulama, este gata), apoi se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se lasa la racit. Cand se raceste, crema se mai ingroasa.

Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se curata de pielite, se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina. 

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa, consistenta.

Pentru a finaliza crema, se presara alunele de padure macinate si frisca si se mai amesteca un pic cu mixerul.

 

Asamblare si ornare:

Se decupeaza din pandispan cercuri, pe care le ornam cu crema si peste care presaram bomboane colorate. 

Pentru ca a fost un weekend calduros, le-am servit alaturi de inghetata.

 

Timp: 1h 20min

Portii: 10-12 (depinde de cum la taiem).

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/prajiturile-bunicilor.html

 

TIPS-URI

1

Sfat: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica! O mana de alune este suficienta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturile Bunicilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

03.10.2016, 18:58

Rahela,

Rocsi 1

03.10.2016, 20:21

Iau si eu o prajitura!

Ancutsa 1

04.10.2016, 11:17

Rocsi, te servesc cu placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de alune